DAIMI

& LOUISIANA JAZZBAND

LØRDAG D. 3. AUGUST
KL. 15.00
NEXØ TORV


Daimi er en vaskeægte legende i dansk showbusiness og har begejstret generationer af danskere med sin store stemme og charmerende glimt i øjet.


Hun fik sit helt store gennembrud i 1967, hvor hun bl.a. sang "Hvem har du kysset i din gadedør?" overfor Dirk Passer i Cirkusrevyen og hittede med  signatursangen "Jeg sætter min hat som jeg vil" med musik af Bent Fabricius Bjerre og tekst af Klaus Rifbjerg. 


Siden har den ikke stået stille for Daimi, der har optrådt i en perlerække af danske film og revyer og har udgivet musik indenfor et væld af forskellige genrer. Hendes album med fortolkninger af Cornelis Vreeswijk ("Daimi synger Cornelis" fra 1969) er blevet lidt af et samlerobjekt, mens sange som "Chug-A-Lug" og ikke mindst "Jeg kommer" - begge fra "Balladen om Klante Kofod" (1973) - har opnået kultstatus også blandt yngre lyttere i de senere år. 

Jazzmusikken har altid haft en stor plads i Daimis hjerte, og det er også her, hun de sidste mange år primært har foldet sig ud musikalsk ledsaget af det særdeles velspillende orkester Louisiana Jazzband.


Daimi & Louisiana Jazzband spiller traditionel swingende jazzmusik fra bl.a. Duke Ellingtons repertoire men også gamle klassikere som "Sweet Georgia Brown", der i Daimis version hedder "Søde Yrsa Bruun". Selvfølgelig kommer publikums også til at høre en række af de numre, som har gjort Daimi berømt igennem tiderne.


Vi er utrolig glade for at kunne byde en vaskeægte legende velkommen til årets Østersøjazz Festival. Selvom Daimi for nylig rundede 80 år, er hun i den grad still going strong.


Lineup:

Daimi Gentle - sang

Mårten Lundgren - trompet

Jesper Løvdal - saxofon

Vincent Nilsson - trombone

Per Møllehøj - guitar

Peter Federspiel - bas

Ole Givskov - trommer