ANDREAS TOFTEMARK QUINTET

LØRDAG D. 3. AUGUST
KL. 18.00
NEXØ TORV


Andreas Toftemark har på få år etableret sig som en af de mest markante saxofonister på den hjemlige danske jazzscene. Udsynet er dog i den grad internationalt; Toftemark har både en BA fra The New School of Jazz i New York samt en European Jazz Master fra København, Berlin og Paris.


Efter fire år som professionel musiker i New York, vendte Andreas i 2020 tilbage i København, hvor han har formået at etablere sig på den danske og europæiske scene. Man har igennem de sidste fire år jævnligt kunne høre Andreas optræde på københavnske jazzklubber og rundt omkring i landet. I 2021 udkom den anmelderroste debutplade "A New York Flight" og i november 2023 fulgte den elegante efterfølger "La Gare" på April Records.

Andreas Toftemark kan sine amerikanske jazzstandarder til fingerspidserne, men han er også en fremragende komponist i egen ret, der på overbevisende manér formår at revitalisere arven fra den amerikanske hardbop og cool jazz.


"Man fornemmer både Lester Youngs tilbagelænede coolness, danske Bent Jædigs improvisatoriske snilde og en tidlig Coltranes boppende energi," lød det for nylig om Toftemarks spil på tenorsaxen i en begejstret Politiken-anmeldelse.


Med sig på scenen har Andreas Toftemark en kvintet bestående af Rolf Thofte på trompet, Calle Brickman på klaver, Matthias Petri på bas og Andreas Svendsen på trommer. Alle fem er unge fremadstormende, internationalt uddannede jazzmusikere med ambitioner om at skabe et nyt bud på den klassiske jazz-kvintet anno 2024.


Line-up:

Andreas Toftemark: Saxofon
Rolf Thofte: Trompet
Matthias Petri: Kontrabas

Calle Brickman: Klaver

Andreas Svendsen: Trommer